Vincentiusvereniging ‘s-Hertogenbosch

Ieder mens telt!
De Vincentiusvereniging ’s-Hertogenbosch biedt directe en persoonlijke hulp aan gezinnen en alleenstaanden die in armoede leven of daarin dreigen terecht te komen. We werken nauw samen met organisaties en mensen lokaal, landelijk en internationaal, die eenzelfde doel nastreven. 250 vrijwilligers werken bij de Kringloopwinkel, Hulpverlening, Eethuis Het Anker, Speelgoedbeurs, Boekenbeurs, Kerstproeverij en het Vakantiechalet om samen deze doelstellingen te realiseren.
Doelgroep:
alle inwoners in 's-Hertogenbosch eo die in (financiële) nood verkeren

Wij bieden hulp op het gebied van:

• De kringloopwinkel recyclet kleding , meubels en allerhande goederen.
• De Hulpverlening verleent directe financiële en materiële noodhulp, vooral met de opbrengsten uit de kringloopwinkel .
• Het Steunpunt Sociale Uitkeringen houdt het wekelijks spreekuur voor vragen en advies.
• Eethuis Het Anker serveert 5 keer per week een lekkere, gezonde 3-gangenmaaltijd oa voor dak- en thuislozen.
• De boekenbeurs vindt eind januari plaats in de Brabanthallen de opbrengst is voor projecten in ontwikkelingslanden.
• De speelgoedbeurs wordt in oktober in het Sint Janslyceum gehouden; deze opbrengst gaat naar projecten voor kinderen.
• de Kerstproeverij nodigt in december 350 Bossche gezinnen uit voor een groots kerstfeest mét kerstpakket .
• Het Vakantiechalet op recreatiepark Dierenbos in Vinkel biedt arme gezinnen een onbezorgde vakantieweek.
Voor vragen en informatie
Contactpersoon: Ton van de Bersselaar
Telefoon: 0736133261
Bezoekadres
Havenstraat 11a
5211WC
's-Hertogenbosch
Ieder mens heeft onderdak, voedsel en kleding nodig. Om op dit terrein hulp te kunnen bieden is er de Kringloopwinkel van de Vincentiusvereniging. Hier recyclen we goedkoop kleding, meubels en allerhande goederen. De allerarmsten shoppen gratis.

Door de inzameling en verkoop van goederen en kleding levert het grote aantal vrijwilligers van de winkel een essentiële bijdrage aan noodhulp voor mensen die dit hard nodig hebben in de vorm van geld en/of goederen.

De Kringloopwinkel draagt daarnaast met recycling bij aan duurzaamheid in onze samenleving.
Voor vragen en informatie
Contactpersoon: Leendert Wiebenga
Telefoon: 0736133261
Bezoekadres
Havenstraat 11a
5211WC
's-Herogenbosch
Eethuis Het Anker serveert 5 dagen in de week een warme maaltijd aan minder draagkrachtige- en kwetsbare mensen in de Bossche samenleving. Voor €3 kunnen zij samen met anderen genieten van een lekkere en gezonde 3-gangen maaltijd op zondag, maandag, woensdag, donderdag en vrijdag, van 17.30 uur tot 19.00 uur. Het restaurant biedt plaats aan 40 personen.

De maaltijden worden bereid en uitgeserveerd door vrijwilligers. Deze grote groep vrijwilligers maakt het mogelijk dat Het Anker vijf dagen per week geopend is.

Mede dankzij de steun van onze ‘Vrienden’ , externe sponsoren en gemeente kan Eethuis het Anker deze doelstelling realiseren.
Voor vragen en informatie
Contactpersoon: Eugene Goossens
Telefoon: 0736133261
Bezoekadres
Havenstraat 11a
5211WC
's-Hertogenbosch

’s-Hertogenbosch tegen Armoede is de website van Stichting Netwerk tegen Armoede. In dit netwerk komen alle Bossche organisaties samen die inwoners helpen bij het verlichten, voorkomen en bestrijden van armoede. Op deze website vind je ze allemaal, met een korte beschrijving en een link naar hun websites.

Stichting Netwerk tegen Armoede biedt dus zelf geen (rechtstreekse) hulp, maar helpt je bij het vinden van de juiste organisatie.