Leergeld Den Bosch

Het doel van Leergeld Den Bosch is om alle kinderen in 's-Hertogenbosch te laten meedoen! We bieden kansen om kinderen in de leeftijd van 0 t/m 17 jaar te laten deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Hierdoor kunnen deze kinderen hun sociale vaardigheden en kennis zo optimaal mogelijk ontwikkelen en later als volwassenen volwaardig participeren in de samenleving.
Doelgroep:
Kinderen uit gezinnen in 's-Hertogenbosch met minimale financiële middelen (tot 140% van de bijstand)

Wij bieden hulp op het gebied van:

 • Financiën

  Ouders of verzorgers van kinderen in Den Bosch kunnen een beroep doen op Leergeld Den Bosch, als zij bepaalde binnen- of buitenschoolse activiteiten voor hun kinderen niet kunnen betalen.

  Het kan hierbij gaan om activiteiten voor kinderen op het gebied van onderwijs, sport, cultuur of welzijn, zoals de aanschaf van schoolspullen, muziekles of lid worden van een sport- of scoutingvereniging. Leergeld biedt deze kinderen daarmee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

  Kom je in aanmerking?
  Ontvang je maximaal 140% van de bijstand en ben je ouder of verzorger van een kind
  met de leeftijd van 0t/m 17 jaar in Den Bosch? Dan is de kans groot dat je in
  aanmerking komt voor een vergoeding van Leergeld Den Bosch.
  Voor vragen en informatie
  Contactpersoon: Diny van den Dungen
 • Onderwijs & kinderopvang

  Meedoen op school is essentieel voor kinderen en maatschappij, maar is tegenwoordig ook behoorlijk kostbaar. In de praktijk betekent dit voor ouders met een laag inkomen vaak dat verschillende activiteiten, zoals schoolspullen (of een buitenlandse reis op de middelbare school ), aan hun kinderen voorbijgaan.

  Jouw kind kan ook meedoen op school, met de juiste schoolspullen, een laptop en alles op een mooie eigen fiets. Wel zo leuk en fijn!
  Voor vragen en informatie
  Contactpersoon: Diny van den Dungen
 • Vrije tijd, sport & cultuur

  Sporten is een belangrijke buitenschoolse activiteit voor kinderen. Beweging is goed voor de gezondheid en stimuleert de lichaam en geest. Samen met Jeugdfonds Sport & Cultuur in Den Bosch & Vught zorgt Leergeld Den Bosch ervoor dat je kind lekker kan sporten bij lokale sportclubs door bij te dragen aan lidmaatschappen, sportkleding en sportattributen.

  Meedoen aan culturele activiteiten is eveneens belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Denk bijvoorbeeld aan muziekles of dansles, of aan een cursus schilderen of toneelspelen. Wil jouw kind graag aan dit soort activiteiten meedoen, maar vormen de kosten hiervan een hindernis, dan kan Leergeld wellicht helpen om jouw zoon/dochter toch te laten meedoen.
  Voor vragen en informatie
  Contactpersoon: Diny van den Dungen